Voeding

B & B De Bijenkorf in Assenede ==> Zelf getest en goedgekeurd :)

Bij Ingeborg en haar gezin ben je altijd welkom met een glutenvrij dieet! Ingeborg moet zelf ook glutenvrij en melkvrij eten. Ze is dus zeer goed op de hoogte van het dieet.

Wat heb je nodig  voor 4 personen? 

 

Voor de vis

- 1 ui

- 1 teentje look

- 8 eetlepels light kruidenkaas

- 400 tot 600g zalmfilet eventueel uit de diepvries

- 12 tot 16 eetlepels paneermeel

- Peper en zout

 

Voor de wortelen

- 600g wortelen

- 1 ui

- 2 koffielepels vloeibare boter

- 1 blokje magere groentebouillon

- Peper en zout

 

Hoe bereiden? 

 

Vis:

- Verwarm de oven voor op 180°c

- Pel de ui en look en snijd fijn. Roer door de kruidenkaas

- Bestrijk de zalm aan de bovenkant met een laag kruidenkaas van ongeveer 1cm. Bestrooi de laag kruidenkaas met paneermeel, peper en zout.

- Plaats de zalm in een ovenschotel midden in de oven gedurende 20 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet)

 

Wortelen:

- Was de wortelen en pel de ui.  Snipper de ui fijn en laat 5 minuten lichtjes stoven in de vloeibare boter. Schil de wortelen en snijd in stukjes.

- Voeg de wortelen toe samen met de groentebouillon en een half glas water. Laat 10 tot 15 minuten sudderen in een kookpot met deksel.

- Breng op smaak met peper en zout.

- Serveer de vis en wortelen met gekookte aardappelen of met puree

 

Smakelijk!!

CCV-VZW

Groeneweg 151
3001 Heverlee
0468/27.70.52 of 0468/29.61.12
secretariaat@ccv-vzw.be
ccv.vzw@outlook.com

 

   

Stuur je post naar

Domein Borgeind
Borgeindstraat 13/5
2900 Schoten

 

Bezoek ons ook op

 

     
Back to top