Medisch nieuws

Het CHROMETA Department van de KU Leuven verwelkomt jou graag op de wetenschapsdag van het departement Chronische Ziekten, Metabolisme en Veroudering - kortweg CHROMETA. Deze dag zal plaatsvinden in Leuven op campus Gasthuisberg op 10 maart 2018.

Het departement zal met trots zijn wetenschappelijk onderzoek aan jou voorstellen alsook de impact die hun onderzoek heeft op de medische vooruitgang.

Rond thema's zoals “voeding en metabolisme", "chronische ziekten" en "ouderdom” zul je een interessant geheel van lezingen kunnen bijwonen gegeven door gerenommeerde onderzoekers en artsen uit de verschillende domeinen van hun departement: endocrinologie, maag-darm, lever, longen, thoraxheelkunde, en geriatrie.

Daarnaast zul je ook de gelegenheid krijgen om zelf je gezondheids-ID samen te stellen door aan verschillende doe-het-zelf proefjes en workshops deel te nemen, een echt wetenschappelijk experiment uit te voeren, en/of in gesprek te gaan met een onderzoeker of arts.

Het wordt een interessante dag voor jong en oud, voor het hele gezin, voor zij die dromen van een carriere in de wetenschap, en voor zij die er middenin zitten!

Click hier voor het programma.

Iedereen is welkom; van student tot patiënt, van collega-onderzoeker en -gezondheidsmedewerker tot familie en vrienden.  Registratie kan hier, via onze website.

Hou 10 maart alvast vrij in je agenda!

De producent heeft beslist om de grote verpakkingen Colitofalk suppo's van 500 mg uit de handel te nemen.

Ze stellen onderstaande alternatieven voor.

 

Bron: 12Artsenkrant | 19 mei 2017 | Nr. 2496
Clinical update 

Met nieuwe veiligere geneesmiddelen kunnen patiënten met innflamatoire darmziekten (IBD, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) klachtenvrij worden zonder de klassieke immunosuppressiva en vrij van corticosteroïden, een aantal gaat zelf in remissie. Op de Digestive Disease Week begin mei werd een studie voorgesteld die bewijst dat het nog beter kan.

Prof. Dr. Fazia Mana

UZBrussel

Bij IBD patiënten staat diarree meestal op de voorgrond en wordt zelden of nooit gesproken over constipatie. Dit betekent echter niet dat constipatie niet voorkomt bij IBD patiënten. Dit kan te wijten zijn aan de ziekte zelf maar ook een andere oorzaak hebben die niets met de inflammatoire darmziekte te maken heeft.

CCV-VZW

Groeneweg 151
3001 Heverlee
secretariaat@ccv-vzw.be
ccv.vzw@outlook.com
0468/27.70.52 of 0468/29.61.12

 

   

Stuur je post naar

Domein Borgeind
Borgeindstraat 13/5
2900 Schoten

 

Bezoek ons ook op

Website administrator: Vincent Reynders.

 

     
Back to top