Wat heb je nodig  voor 4 personen? 

 

Voor de vis

- 1 ui

- 1 teentje look

- 8 eetlepels light kruidenkaas

- 400 tot 600g zalmfilet eventueel uit de diepvries

- 12 tot 16 eetlepels paneermeel

- Peper en zout

 

Voor de wortelen

- 600g wortelen

- 1 ui

- 2 koffielepels vloeibare boter

- 1 blokje magere groentebouillon

- Peper en zout

 

Hoe bereiden? 

 

Vis:

- Verwarm de oven voor op 180°c

- Pel de ui en look en snijd fijn. Roer door de kruidenkaas

- Bestrijk de zalm aan de bovenkant met een laag kruidenkaas van ongeveer 1cm. Bestrooi de laag kruidenkaas met paneermeel, peper en zout.

- Plaats de zalm in een ovenschotel midden in de oven gedurende 20 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet)

 

Wortelen:

- Was de wortelen en pel de ui.  Snipper de ui fijn en laat 5 minuten lichtjes stoven in de vloeibare boter. Schil de wortelen en snijd in stukjes.

- Voeg de wortelen toe samen met de groentebouillon en een half glas water. Laat 10 tot 15 minuten sudderen in een kookpot met deksel.

- Breng op smaak met peper en zout.

- Serveer de vis en wortelen met gekookte aardappelen of met puree

 

Smakelijk!!

CCV-VZW

Groeneweg 151
3001 Heverlee
[email protected]
[email protected]
0472/51.63.51 of 0468/27.70.52

 

     

Stuur je post naar

Domein Borgeind
Borgeindstraat 13/5
2900 Schoten

 

   

Bezoek ons ook op

Website administrator: Vincent Reynders.

 

     
Back to top