Ga verder naar de inhoud

Enquête: Wat vinden IBD-patiënten belangrijk in hun behandeling?

25 jul. 2023

"Wat vindt u belangrijk in uw (IBD?) behandeling?", "Welke kwaliteit van levenseffecten zijn belangrijk voor u?", "Welke bijwerkingen wilt u vermijden?", "Welke eigenschappen zouden toekomstige geneesmiddelen volgens u moeten hebben?".

Om deze vragen te beantwoorden, is EFCCA samen met de Universiteit van Leuven (KU Leuven - België) een boeiend onderzoek gestart. Via een enquête wil deze studie te weten komen welke aspecten, factoren en kenmerken belangrijk zijn voor patiënten bij het kiezen van een behandeling voor inflammatoire darmziekten.

Als patiënt met inflammatoire darmziekten bent u de eindgebruiker van behandelingen voor deze ziekten. U heeft unieke perspectieven op basis van uw ziekte en ervaring(en) met behandelingen. Daarom vinden wij het belangrijk om uw voorkeuren voor behandelingen van inflammatoire darmziekten te onderzoeken.

Door deel te nemen kunnen wij het perspectief van de patiënt omtrent behandelingen van inflammatoire darmziekten onderzoeken. Met uw deelname helpt u de patiënt een stem te geven bij het ontwikkelen van nieuwe medicatie. De resultaten van dit onderzoek zullen toekomstige projecten informeren over de voorkeuren van patiënten. Zulke projecten worden steeds belangrijker bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en om de waarde van nieuwe geneesmiddelen te begrijpen. Deelname aan deze vragenlijst verandert niets aan uw behandeling.Als u meer wilt weten over het onderzoek, kunt u HIER klikken voor meer informatie.

Het invullen van deze vragenlijst duurt maximaal 30 minuten. Om uw antwoorden te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat u alle vragen invult.

U kunt de vragenlijst invullen op uw laptop, computer of tablet. U kan ook uw smartphone gebruiken, maar het zal moeilijker zijn om de vragen op een klein scherm te beantwoorden.

Deze studie wordt uitgevoerd aan de Belgische Universiteit KU Leuven in samenwerking met de overkoepelende patiëntenorganisatie European Federation of Crohn's & Ulcerative Colitis Associations (EFCCA) en gastro-enterologen.

Uw antwoorden worden verwerkt in overeenstemming met de EU Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U zal niet te herkennen zijn uit de studieresultaten: deze zullen noch uw naam noch andere informatie bevatten die naar u te herleiden is.

Meer nieuws Alle artikels bekijken

Patiëntenwebinar

28 september 2023

Toilet Tales

27 september 2023

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken

Platinum

Gold

Silver

Sandoz - Amgen - Coloplast - Biogen - Fresenius Kabi - Mendes S.A. - Viatris - Bristol Myers Squibb - ProDigest