Ga verder naar de inhoud

Patiënten gezocht voor stoelgangstaal

30 aug. 2023

U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek van ProDigest.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het collectief van microben in onze darm, genaamd “microbioom”, en vooral de bacteriën, een zeer belangrijke rol spelen in de gezondheid en bij sommige ziekten.

ProDigest (www.prodigest.eu) heeft expertise in de studie van bacteriën van de menselijke darm met als doel uiteindelijk oplossingen te vinden om ziekten te voorkomen en te behandelen.

Voor de voortzetting van ons werk, zoeken we momenteel deelnemers die bereid zijn om op vrijwillige basis microbioomstalen (stoelgangstaal) te doneren; er zullen geen menselijk DNA of cellen geïsoleerd of gebruikt worden. Naast het doneren van stalen, vragen we vriendelijk om een vragenlijst in te vullen. Dit kost 5 tot 10 minuten tijd.

We zoeken 2 patiënten met opflakkeringssymptomen en 4 patiënten in remissie (> 2 jaar na opflakkering). Indien mogelijk willen we het materiaal in de maanden augustus-september ophalen. In ruil voor deelname wordt een FNAC-bon van 25 euro voorzien.

Indien u interesse heeft om deel te nemen vragen wij u vriendelijk dit te bevestigen door een e-mail te sturen naar biobank@prodigest.eu.

Vervolgens zal u een informatieblad en informed consent formulier ontvangen samen met de vragenlijst, gedetailleerde informatie over hoe de staalcollectie dient te gebeuren alsook alle items vereist voor de staalafname (kostenloos). Neem zoveel tijd als u nodig heeft om dit informatieblad zorgvuldig te lezen en te bespreken met de staal verzamelaar of andere personen van uw keuze. Indien u besluit deel te nemen, dient u het informed consent formulier te tekenen, een microbioomstaal (stoelgangstaal) te verzamelen, de vragenlijst in te vullen, en alles terug te bezorgen naar de ProDigest biobank (kostenloos). Het ontvangen en bezorgen van het materiaal en de bijhorende documenten kan door een persoon van ProDigest gebeuren alsook door een courier service.

De ProDigest biobank zorgt ervoor dat uw stalen en gegevens behandeld worden volgens de biobank procedures.

Met dank voor uw tijd en overweging.

Vriendelijke groeten,

ProDigest biobank – biobank@prodigest.eu

Meer nieuws Alle artikels bekijken

Patiëntenwebinar

28 september 2023

Toilet Tales

27 september 2023

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken

Platinum

Gold

Silver

Sandoz - Amgen - Coloplast - Biogen - Fresenius Kabi - Mendes S.A. - Viatris - Bristol Myers Squibb - ProDigest