Ga verder naar de inhoud

Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson is een wereldwijde leider in de gezondheidszorg. Johnson & Johnson heeft meer dan 265 operationele bedrijven in 60 landen en meer dan 137.000 werknemers wereldwijd.

Meer dan 5.000 werknemers zijn werkzaam bij Janssen in België. De activiteiten op onze 7 Belgische sites omvatten de volledige farmaceutische cyclus: van het vroege onderzoek & de ontwikkeling, via productie en de distributie tot de toegang voor patiënten.

Bij Janssen houden we nooit op met het creëren van een toekomst waarin ziekte tot het verleden behoort. We streven ernaar om levens te transformeren door nieuwe en betere manieren te vinden om ziekte te voorkomen, te bestrijden, te behandelen en te genezen.

Hiervoor werken we samen met de knapste koppen en zetten in op de meest veelbelovende wetenschap.

Samen met externe partners streven onze onderzoekers naar nieuwe medische doorbraken en ontwikkelen ze behandelingen en vaccins voor de meest ingrijpende aandoeningen en complexe medische uitdagingen. We richten ons op gebieden van de geneeskunde waar we het grootste verschil kunnen maken: Cardiovasculaire & Metabole ziekten, Immunologie, Infectieziekten en Vaccins, Neurowetenschappen, Oncologie en Pulmonale Hypertensie.

In alles wat we doen, staat de patiënt centraal, waarbij innovatie en duurzaam ondernemen centraal staan in de manier waarop we dat doen.

Podcasts en Video’s: the Gut Feeling

The Gut Feeling’ is een serie van gesprekken over IBD-gerelateerde onderwerpen. Deze “Gut Feeling” serie kan als podcast beluisterd of als video bekeken worden. Deze serie bestaat momenteel uit 3 reeksen waarin telkens een ander punt wordt belicht:

  • IBD & Vermoeidheid (o.a. met Prof Séverine Vermeire en Els de Dycker)
  • IBD & Seksualiteit (o.a. met Dr Steven Van Outryve en Noortje Straetemans). Deze is – gezien de intimiteit van het onderwerp – enkel te beluisteren als podcast.
  • IBD & Voeding (met Prof João Sabino en diëtiste Julie Vanderstappen)

We zijn momenteel ook druk in de weer om de vierde reeks over IBD & Beweging in te blikken voor lancering op World IBD Day 2023.


Video over "Leven met een inflammatoire darmziekte (IBD)

Wilt u meer weten in het algemeen over leven met inflammatoire darmziekten? Wat is IBD, oorzaken, diagnose, behandelingen, tips, ...?

Bekijk hier de video waarin dr. Jan dit alles uitlegt met als doel u – als ervaringsdeskundige - en uw omgeving te informeren over het leven met een inflammatoire darmziekte.

Hernieuwde uitgave van april 2022 van de IBD-patiëntengids "Leven met een inflammatoire darmziekte"

Praktische informatie voor IBD-patiënten en hun omgeving. Behandelt ook de emotionele aspecten. Nu uitgebreid met de meest recente inzichten.
Deze gids werd opgesteld in samenwerking met CCV vzw.

Vermoeidheid bij IBD

Tips en info om u te helpen omgaan met uw vermoeidheid. Deze brochure werd opgesteld in samenwerking met CCV vzw.

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken

Platinum

Gold

Silver

Sandoz - Amgen - Coloplast - Biogen - Fresenius Kabi - Mendes S.A. - Viatris - Bristol Myers Squibb - ProDigest