Ga verder naar de inhoud

Inleiding over AbbVie

AbbVie is een wereldwijd onderzoeksgebaseerd biofarmaceutisch bedrijf. Haar missie bestaat erin innovatieve therapieën te ontwikkelen voor de aanpak van ernstige en chronische aandoeningen. De focus ligt op vijf therapeutische domeinen: oncologie, neurowetenschap, oogheelkunde, virologie en immunologie, waaronder ook IBD vallen. Meer informatie over AbbVie BeLux vindt u op www.abbvie.be of https://www.facebook.com/AbbVieBeLux/.

AbbVie en CCV-vzw

Bij AbbVie zijn we erop gericht om een betekenisvolle impact te hebben op het leven van patiënten. Om dit te bereiken, willen we in elke fase van de ontwikkeling van een geneesmiddel rekening houden met de dagelijkse realiteit van patiënten. Naast onze hoge klinische standaarden, werken we samen met de Crohn- en Colitis Ulcerosa Vereniging om ervoor te zorgen dat we deze realiteit begrijpen en de meest geschikte antwoorden kunnen bieden voor patiënten. We ondersteunen de inspanningen van het bestuur en de leden van de patiëntenvereniging om alle aspecten van de aandoening beter te begrijpen, en samen met ons ook het brede publiek.

Wij zijn van mening dat de patiënten en hun vertegenwoordigers centraal moeten staan in de gezondheidszorg en dat zij een actieve rol moeten spelen samen met de andere actoren. De patiënt is een onafhankelijke schakel in het gezondheidszorgsysteem die in staat is om zijn stem te gebruiken en zo een sterke impact te hebben op de beslissingen van bedrijven en de maatschappij.

Historiek

AbbVie is weliswaar opgericht in 2013, maar onze wortels liggen reeds 125 jaren diep. In 2013 koppelden we ons los van Abbott, hoewel we nog steeds een gemeenschappelijk erfgoed en sterke vooruitzichten voor toekomstig succes delen. Bij de oprichting van ons eigen bedrijf vormde AbbVie een nieuw soort onderneming: een biofarmaceutisch bedrijf. Wij combineren de stabiliteit, wereldwijde dimensie, middelen en commerciële mogelijkheden van een farmaceutisch bedrijf met de focus en cultuur eigen aan een biotech. Vandaag richten meer dan 30.000 medewerkers in meer dan 75 landen zich op het leveren van transformerende geneesmiddelen en therapieën die aanzienlijke voordelen bieden.

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken