Ga verder naar de inhoud

Goed doel steunen i.p.v. bloemendonaties op uitvaart

Het verlies van een dierbare is een emotioneel zware periode. Familie en vrienden willen graag hun medeleven tonen en steun bieden aan de nabestaanden. Traditioneel gezien worden bloemstukken geschonken tijdens een uitvaartceremonie als een symbool van troost en respect. Omdat zowat 75 percent van de overledenen vandaag de dag gecremeerd wordt, krijgen heel wat asurnen nadien thuis een plaatsje. En dat heeft gevolgen. Wat doe je met al die bloemen na de uitvaart als er geen echte bijzetting is, in een graf op een kerkhof?

Er is een groeiende trend waarbij mensen ervoor kiezen om in plaats van bloemen geld in te zamelen voor een specifiek goed doel of een non-profitorganisatie.

In dit artikel willen we u graag informeren over de mogelijkheid om geld in te zamelen tijdens een uitvaartceremonie ten behoeve van de patiëntenvereniging voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Geldinzameling voor de patiëntenvereniging

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische inflammatoire darmaandoeningen die het leven van vele mensen beïnvloeden. De Crohn en Colitis ulcerosa Vereniging vzw zet zich in voor het verbeteren en ondersteunen van de kwaliteit van leven van patiënten en hun naaste omgeving. We zijn op verschillende domeinen actief binnen IBD: verdelen van informatie, ondersteuning in het ziekteproces en van het wetenschappelijk onderzoek, belangenbehartiging,... Om deze waardevolle diensten verder te kunnen zetten, is de vereniging afhankelijk van donaties.

In plaats van traditionele bloemen donaties kunnen familieleden en vrienden ervoor kiezen om een geldinzamelingsactie op te zetten..

Dit kan door op de rouwkaart het verzoek om een financiële bijdrage te plaatsen in plaats van bloemen.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het secretariaat en we spreken een vermelding voor de overschrijvingen met je af en geven u de nodige bankgegevens.

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken