Ga verder naar de inhoud

Bewegen is gezond. Van jongs af aan krijgen we te horen dat voldoende beweging essentieel is en worden we geadviseerd om actief te blijven. Maar wat betekent dat voor mensen met inflammatory bowl disease (IBD), een chronische ontsteking van het maag-darmkanaal?

Je kan je wel voorstellen dat bewegen bij hen niet vanzelfsprekend lijkt.

In de vierde serie van “The Gut Feeling”, een podcastserie over IBD, onderzoekt sportliefhebber Aster Nzeyimana samen met ervaringsdeskundigen en gezondheidsexperts het verband tussen beweging en IBD en hoe hiermee om te gaan.µ

In de derde aflevering van deze podcast ontdekken we welke rol pijn speelt bij IBD. Enerzijds bespreken we in welke mate de aandoening pijn veroorzaakt. Anderzijds onderzoeken we welke voordelen beweging kan hebben bij het beheren van pijn.

Gezondheidsexperts Prof. Dr. Filip Baert, coach Jesse van Nieuwenhuyse en IBD-verpleegkundige Evva de Jonckere geven advies om met pijn om te gaan en ervaringsdeskundigen Frederick en Kristien leggen uit waar hun grenzen en beperkingen liggen. Gaan ze toch de deur uit als ze pijn hebben? Wanneer is het niet meer gezond om verder te sporten? Werkt beweging tegen gewrichtsklachten? Luister naar de ervaringen van IBD-patiënten en welke adviezen hen kunnen helpen in deze aflevering over pijn en IBD.


Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken

Platinum

Gold

Silver

Sandoz - Amgen - Coloplast - Biogen - Fresenius Kabi - Mendes S.A. - Viatris - Bristol Myers Squibb - ProDigest