Ga verder naar de inhoud

De nieuwste wetenschappelijke inzichten over onze darmflora en hoe je je darmen gezond houdt

Onze darmen zijn misschien wel ons meest mysterieuze orgaan, maar volgens de vermaarde gastro-enteroloog Danny De Looze daarom ook precies het meest fascinerende. Veel meer dan een onsmakelijke afvalbuis spelen je darmen een vitale rol voor je immuunsysteem en zelfs je gemoed. In dit boek neemt de topdokter je dan ook graag mee op reis in je eigen lichaam én in de opwindende darmwetenschap. Hij fileert ronkende krantenkoppen over ons microbioom of het fameuze buikbrein, en helpt je de nuttige adviezen van de kwakzalverij te onderscheiden.

Toegankelijk geschreven met veel humor en een kritische blik schetst Wat onze darmen ons vertellen een zo compleet mogelijk plaatje van wat we nu écht weten over onze verteringsmachine. Zo goed als alle mogelijke klachten en kwaaltjes komen uitvoerig aan bod, van prikkelbare darmen tot reflux en maagpijn, van intoleranties tot winden en obstipatie. Bovendien pakt dokter De Looze ook de laatste poeptaboes aan, met herkenbare verhalen uit zijn eigen praktijk en de nieuwste inzichten uit de wetenschap.

Is het echt zo goed om gefermenteerd voedsel te eten? Wat is de ideale toilethouding voor een grote boodschap? En wat is de zin en onzin van hypes zoals sapkuren, supplementen en tegenwoordig ook darmflorapillen? Antwoord op deze vragen en nog veel meer informatie en praktische adviezen over wat je zelf kunt doen om je darmen levenslang te onderhouden, vind je terug in dit boek.

Omarm je Darm

Auteur: Elda Dorren
Meer lezen

Alles over chronische darmziekten

Auteurs: Geert D'Haens, Séverine Vermeire
Meer lezen

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken