Ga verder naar de inhoud

Voeding, iets waar we in ons dagdagelijks leven niet omheen kunnen. Niet alleen hebben we de cruciale bouwstenen nodig om te functioneren, maar we houden ook wel van de lekkere smaak. Maar hoe gaat dit bij mensen met inflammatory bowl disease of in het kort IBD. Een overkoepelende term voor chronische ontstekingen van het maag-darm kanaal. In serie 3 van “The Gut Feeling” – een podcastserie over IBD – staan we stil bij het verband met voeding en hoe hier mee om te gaan. Voedingsliefhebber Pascale Naessens gaat hier over in gesprek met ervaringsdeskundigen en gezondheidsexperts.

In de eerste aflevering hebben we het over de specifieke relatie tussen voeding en IBD. Gastro-enteroloog João Sabino, diëtiste Julie Vanderstappen en verpleegkundige Kevin Plovie gaan hierover in gesprek met ervaringsdeskundigen Frieda & Geertrui. Beiden kregen ze de diagnosis al enkele 10-tal jaren geleden. Ze zagen de zorg veranderen en de kennis uitbreiden over IBD doorheen de jaren. Welke voedingsmiddelen triggerde symptomen bij hen? Hoe kunnen ze symptomen of ziekteactiviteit beperken zonder in te boeten op gezonde voeding? Wat is voeding dat m’n beter vermijdt? Over dit uitgebreide thema worden de belangrijkste zaken naar voor gebracht waar iedere IBD-patiënt baat bij heeft. Omdat we allemaal graag genieten van onze voeding willen we laten zien dat dit kan ondanks deze chronische aandoening.

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken