Ga verder naar de inhoud

Historiek Fiets- en wandelclub van CCV-vzw

Na het geslaagde event met de beklimming van de Mont Ventoux in 2012 werd op de terugweg in de bus de vraag gesteld of we niet een fiets- en wandelclub uit de grond zouden stampen. Aan het groot jolijt te horen was het antwoord duidelijk.

Marc Vdv en ik kregen de vraag of we het zagen zitten om de wandelingen te organiseren, en Giovanni kreeg dezelfde vraag voor de fietstochten. We zijn dan enkele keren samengekomen, meestal bij de vergaderingen van CCV Vlaams-Brabant.

Er werd afgesproken om dit een drietal keer per jaar te organiseren. En ook om tweejaarlijks op weekend te gaan.

In het voorjaar van 2013 stelden Kathleen en Ronald voor om een fiets- en wandeltocht te doen in domein de Gavers in Geraardsbergen, zij zouden voor de reserveringen i.v.m. het eten zorgen.

Zo gezegd zo gedaan, en dit was dé start van de FWC. De opkomst was iets kleiner dan bij de Mont Ventoux, maar dat mocht de pret niet drukken.

De volgende fiets- en wandeltocht volgde in Averbode in juni 2013, en toen kwam de vraag of we niet vaker konden gaan fietsen en wandelen. En zo zijn we dan stillaan begonnen met onze maandelijkse fiets- en wandeltochten doorheen België. Elke maand probeerden we een andere provincie te verkennen. Tijdens de wandelingen hebben we al veel mooie plekjes ontdekt.

In september 2013 was er een ‘Mont Ventoux’-reünie in Wilsele. Die dag werd er ook een aandenken geschonken aan de organisatoren van dat event: Danielle, Frieda en Karine. Aan de grote opkomst was goed te merken dat er tijdens onze Mont Ventoux-expeditie mooie vriendschappen zijn ontstaan.

In het begin zochten Marc Vdv en ik naar de geschikte locaties, maar later vroeg ik aan de vaste wandelaars of ook zij geen zin hadden om af en toe een wandeling of fietstocht uit te stippelen.

Zo hebben we ook deelgenomen aan Crohn-O-Bike, georganiseerd door de Waalse afdeling Crohn-RCUH, en heeft Kathleen in december 2013 een grote actie gedaan voor Music for live in Herne.

In 2014 nam Guido de organisatie van de fietstochten over van Giovanni.

In mei 2014 trokken we op uitstap naar de Vogezen, Colette had toen een zeer mooie locatie gevonden. We hebben er de Ballon d’Alsace beklommen.

In 2016 trokken we naar de Duitse Moezelstreek en stopte Marc Vdv met de organisatie.

In 2018 was Nederland aan de beurt, de fietsgroep werd alsmaar kleiner, maar het aantal wandelaars groeide. Zoals bij alle weekends was er een uitstekende sfeer.

Ondertussen was ook Guido ermee gestopt en nam Peter de organisatie van de fietstochten over, maar er waren steeds minder fietsers.

Normaal zouden we in 2020 naar de Belgische Ardennen trekken, maar door Covid-19 werd dit tweemaal uitgesteld en in 2021 jaar volledig afgelast.

Door corona gaan ook de wandelingen al een tijdje niet meer door. Maar zodra de toestand van de pandemie het toelaat, zullen we opnieuw maandelijks wandelingen organiseren. Samen onderweg zijn met lotgenoten is altijd een feest!

Denk je dat sportieve activiteiten iets voor jou zijn? Wil je graag steeds een mail krijgen met datum, plaats en uur?

Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar: ccv.vzw.fwc@gmail.com

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken

Platinum

Gold

Silver

Coloplast - Fresenius Kabi - Mendes S.A. - Norgine - Tillotts Pharma - Viatris - Bristol Myers Squibb - ProDigest