Ga verder naar de inhoud

Haken voor jonge patiëntjes met IBD

12 jun. 2023

Naar aanleiding van World IBD Day op 19 mei startte CCV-vzw, individuele hobby haaksters en The Magic Angels een nieuwe en kleurrijke samenwerking. Verschillende leden van The Magic Angels en veel sympathisanten haken, speciaal voor kinderen, knuffeltjes. Allerlei modellen in verschillende kleuren. Stuk voor stuk allemaal heel leuke en vrolijke knuffels. De bedoeling is dat als een kind de diagnose van Crohn of Colitis ulcerosa krijgt, hij of zij een knuffel mag kiezen in de knuffeldoos in het ziekenhuis waar ze in behandeling zijn! Wij zorgen dat de gekozen knuffel mee op pad gaat om de kinderen te steunen bij moeilijke momenten in het ziekenhuis en thuis.

We dachten aan een knuffeltje van ongeveer 15 - 20 cm groot. Dat is gemakkelijk in de hand, onder de arm te houden of dicht tegen zich aan te trekken.

We vinden het belangrijk dat we iedereen in zijn eigen creativiteit laten haken en zoeken dus verschillende popjes/ diertjes/ .... met felle kleuren, los van een vast patroon.

Het zou wel fijn zijn moesten onder andere de kleuren gerelateerd aan IBD, paars en groen (catania 282 -205), kunnen gebruikt worden in het popje.

Je kan je als haakster aansluiten bij ‘The Magic Angels’ door een mailtje te sturen naar linda@themagicangels.com of je kan individueel haken en contact opnemen met ons secretariaat (ccv.vzw@outlook.com) om een verzendetiket te voorzien, zodat de kosten gedragen worden door CCV-vzw. Je laat ons dus best even weten wanneer je popje bijna af is, zodat we deze verzending kunnen organiseren.

Wil jij dit project of de vzw liever een financieel steuntje geven, dat kan via een vrije bijdrage op rekening van The Magic Angels, BE26 0018 6463 3929 met vermelding “IBD CCV”.

Neem een kijkje in onze galerij voor een glimp op de eerste lading knuffels.

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken