Ga verder naar de inhoud

Toiletpas

Bij een chronische darmontsteking, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, is het vaak moeilijk om ontlasting op te houden. Patiënten moeten frequent en plots naar het toilet. Als een patiënt aandrang voelt, heeft hij/zij meestal niet veel tijd om een toilet te vinden.

Toiletpas voor chronische darmlijders

Bij een chronische darmontsteking, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, is het vaak moeilijk om ontlasting op te houden.

Patiënten moeten frequent en plots naar het toilet. Als een patiënt aandrang voelt, heeft hij/zij meestal niet veel tijd om een toilet te vinden.

Door de grote impact op het dagelijkse leven, kan dat leiden tot sociale isolatie en depressie. Daarom heeft CCV-vzw al tal van jaren geleden een toiletpas in het leven geroepen. Momenteel zijn er meer dan 5000 toiletpassen in omloop bij personen met een chronische darmontsteking.

In samenwerking met Crohn – RCUH asbl ontwikkelde wij een eengemaakte toiletpas, in een vernieuwde lay-out, voor chronische inflammatoire darmlijders! Met een toiletpas (of ook “facilitair document” genoemd) kan je snel, discreet en gratis gebruik maken van het toilet in horecazaken en winkels waarmee CCV-vzw en Crohn – RCUH asbl een akkoord hebben afgesloten (zoals Horeca Vlaanderen, Comeos en Unizo).

Met de pas breng je het personeel op een discrete manier op de hoogte van je situatie. Het gepersonaliseerd document bevat naast een Nederlandstalige en Franstalige tekst ook een Engelstalige vermelding zodat je je toiletpas ook in het buitenland kunt gebruiken.

Ik heb nog geen toiletpas en wil een toiletpas aanvragen

Patiënten met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of andere chronische darmlijders kunnen hier een aanvraagformulier downloaden.

Dit formulier moet worden ingevuld door je behandelend geneesheer en samen met een recente pasfoto aan CCV-vzw worden bezorgd.

Je kunt dit digitaal doen via ccv.vzw@outlook.com, dan vragen wij vriendelijk een foto als .jpeg of .png bestand te verzenden en niet als PDF!

Wij vragen ook aub geen gescande identiteitskaarten op te sturen, dit is gevaarlijk en de kwaliteit van de foto is niet bruikbaar.

U kan uw aanvraag ook per post naar CCV-vzw, Egelvoortstraat 3, 2970 Schilde sturen.


Als lid is deze pas GRATIS.

Als je niet wenst lid te worden van onze vereniging bedraagt de kostprijs 5 euro.

Niet-leden vanuit Nederland vragen wij omwille van de portokost, de kostprijs van 7,60€ over te schrijven.

Alle informatie rond de betaling kan je op het formulier terugvinden.

Ik heb al een toiletpas en wil mijn toiletpas vernieuwen

Als je al een toiletpas hebt en je wil een vernieuwde toiletpas ontvangen, dan vragen wij om de oude toiletpas samen met een nieuwe pasfoto terug te bezorgen aan CCV-vzw (op het adres: Egelvoortstraat 3, 2970 Schilde) waarna we deze inruilen voor een nieuwe toiletpas.

De omruiling is gratis als je lid bent van CCV-vzw of als je aanvraag in 2020 of later werd gedaan.

Als je geen lid bent of je pas werd aangemaakt vóór januari 2020, dan vragen wij de kostprijs van 5 euro opnieuw te storten op het rekeningnummer aangegeven in het aanvraagformulier of de inschrijfstrook.

Het aanmaken en versturen van uw pas kan tot 2 weken duren.

Heb je nog vragen? Contacteer ons dan via ccv.vzw@outlook.com

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken