Ga verder naar de inhoud

Care+

05 okt. 2023

De nieuwe patiëntenservice van Biogen Biosimilars

Samenvatting

Care+ is de enige gezondheidsapp die ontworpen is om patiënten te ondersteunen bij alle belangrijke IMID-aandoeningen, met een volledig pakket ondersteunende materialen, evaluatietools, gezondheidsrapporten, welzijnsprogramma's en andere praktische tools & hulpmiddelen.

België wordt het 6e land dat Care+ implementeert na Duitsland, Italië, Zwitserland, Tsjechië en Spanje.

Doelstellingen

Vandaag de dag zijn er in Europa naar schatting meer dan 30 miljoen mensen die lijden aan immuungemoduleerde ontstekingsziekten (IMID).

Care+ is ontworpen voor deze patiënten, met de volgende hoofddoelen:

- een innovatief en uniek hulpmiddel voor patiëntenondersteuning creëren voor een breed scala aan IMID-aandoeningen

- om patiënten voor te lichten en te informeren over hun specifieke aandoeningen en hoe ze daar beter mee om kunnen gaan

- om patiënten voor te lichten en te informeren over biologische geneesmiddelen en hun biosimilaire equivalenten, en zo een deel van deze last weg te nemen van voorschrijvende artsen en andere zorgverleners

- om patiënten te helpen bij het genereren en gemakkelijk delen van door patiënten gerapporteerde gezondheidsuitkomsten in de loop van de tijd, waardoor hun behandelresultaten worden geoptimaliseerd

- het aanbieden van een breed scala aan educatieve hulpmiddelen, bronnen en informatie om patiënten te helpen een positievere ervaring met hun behandeling te hebben; en om ze allemaal gemakkelijk toegankelijk te maken, op één enkel platform

- om een positief, holistisch ondersteuningsprogramma voor biosimilars en een behandelervaring voor patiënten te creëren en om Biogen duidelijk te onderscheiden van andere bedrijven.

Indicaties die momenteel binnen het bereik vallen

Reumatoïde artritis, ankyloserende spondylitis, niet-radiografische axiale spondyloartritis, artritis psoriatica, psoriasis, hidradenitis suppurativa, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa.

Zelfevaluatie-instrumenten voor patiënten die momenteel beschikbaar zijn (verschilt per land)

VAS, DAS-28, BASDAI, RAPID-3, Psoriasis Index, PsAID-12, 7-daags patiëntendagboek, QoL-index... en meer.

Praktische ondersteuningshulpmiddelen die momenteel worden gebruikt (verschilt per land):

Dosisherinneringshulpmiddel, hulpmiddel voor het maken van een afspraak, elektronische medicijnreiskaart, hulpmiddel voor anamnese op de injectieplaats, hotline voor patiëntenondersteuning, productinstructies voor gebruik (alleen beschikbaar in geselecteerde landen).

Inhoud voor gezondheid en welzijn:

Tips & trucs voor het dagelijks leven; Werk & studie; Liefde & gezinsplanning; Oefeningen; Recepten. Alle inhoud is specifiek voor de indicatie.


Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken