Ga verder naar de inhoud

Meer flexibiliteit voor wie opnieuw aan het werk wil!

05 dec. 2022


Heb je door je ziekte nood aan een flexibel uurrooster maar werk je minder dan 13 uur per week? Of heb je het moeilijk om minstens 3 uur aan één stuk te werken? Dan hebben we goed nieuws. De regels voor personen die gedeeltelijk het werk willen hervatten versoepelen!

Wie een ziekte-uitkering combineert met loon (systeem van gedeeltelijke werkhervatting) kan vanaf nu, met toestemming van de adviserend arts, een uitzondering krijgen op de zogenaamde arbeidsduurregeling. Tot voor kort kon iemand die minder dan 13 uur werkte geen flexibel uurrooster krijgen en moest je minstens 3 uur aan één stuk werken. Sinds eind oktober 2022 kan dit wel!

Een verwezenlijking waar we het Vlaams Patiëntenplatform fier op is, hoe droegen ze daaraan bij?

Via de ledenverenigingen en individuele patiënten ontvingen ze verschillende klachten over deze regeling. In 2018 bundelden ze deze knelpunten en trokken er een eerste keer mee naar het kabinet van de minister van Sociale Zaken en de minister van Werk. Meer dan 4 jaar later en na heel wat gesprekken met kabinetten, administraties en vakbonden is de aangepaste wetgeving een feit!

Wetgeving

Bron: Nieuwsflits VPP November 2022

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken

Platinum

Gold

Silver

Coloplast - Fresenius Kabi - Mendes S.A. - Norgine - Tillotts Pharma - Viatris - Bristol Myers Squibb - ProDigest