Ga verder naar de inhoud

Nieuw logo voor de Fiets- en Wandelclub

13 jul. 2023

Al enige tijd koesterde het bestuur van FWC een droom: een eigen logo voor de Fiets-en wandelclub van de vereniging. En waarom zou het bij een droom moeten blijven?

We vroegen grafisch ontwerper Pascal Verbrugge of hij voor ons een logo zou willen ontwerpen. Hij kwam met het schitterede idee om zijn studenten uit het Stedelijk Onderwijs Antwerpen aan het werk te zetten. Dat vonden natuurlijk ook wij een goed idee. Zo gezegd, zo gedaan. De studenten kregen als opdracht: Ontwerp een logo voor de FWC (Fiets- en wandelclub) van CCV-vzw. De vereisten: De opdrachtgever zou graag een link zien met het logo van de overkoepelende vereniging.

Bijvoorbeeld in kleurgebruik, lettertype en/of de twee C’s uit het vzw-logo. Wij waren natuurlijk zeer nieuwsgierig naar het resultaat. Een paar weken later kregen we een tiental ontwerpen te zien. De keuze was snel gemaakt. An Op de Beeck was de gelukkige winnares van de wedstrijd. An volgt momenteel het intensieve traject 'grafisch vormgever' bij Encora. Zij is halverwege de opleiding. Ze heeft echter al beroepservaring in de sector als vormgever bij Levi’s Jeans en Wrangler Jeans. “Volgens mij had ze de opdracht heel goed gelezen en haar ontwerp sloot het best aan bij de vraag van de opdrachtgever. Ze durfde ook voldoende eigenwijs te zijn door de gevraagde letters FWC naast zich neer te leggen en voor de woorden te gaan. Met de mooie presentatie maakte ze het helemaal af”, zegt haar docent.

An zal van CCV-vzw een cadeau krijgen voor haar geleverde werk. Proficiat!

Wij bedanken alle studenten die met veel ijver een logo hebben gepresenteerd. Jammer genoeg kan er maar één winnaar zijn. Wat zijn we blij met het nieuwe logo. We hopen dat de leden van de FWC blij zijn met hun eigen logo en het gaan koesteren!

Wij zijn alvast trots op het nieuwe logo van de Fiets- en wandelclub van de vereniging:

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken