Ga verder naar de inhoud

Sensibiliseringscampagne IBD

21 mrt. 2022

Als de Vlaamse patiëntenvereniging voor mensen die lijden aan de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa volgen wij de ontwikkelingen omtrent IBD op de voet.

Het farmaceutische bedrijf Takeda voert in maart 2022 een sensibiliseringscampagne (via Instagram) om bewustwording te vergroten van het “onzichtbare” aspect van deze chronische ontstekingsziekten van het maagdarmkanaal. Veel mensen weten niet welke complexiteiten onzichtbare chronische ziektes met zich meebrengen. Illustratrice en patiënte (Crohn warrior) Stomiebusy ontwierp humoristische cartoons die beide ziekten en de dagelijkse bekommernissen in beelden uitdrukken.

Content creators gaan stories en/of posts op Instagram posten met deze beelden om het publiek te sensibiliseren. Aarzel niet om de beelden ook te delen op jouw social media accounts.


Om een beter beeld te krijgen van het dagelijkse leven van mensen die leven met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa of wat de ziektes allemaal met zich meebrengen, nodigen wij je uit onze nieuwe website goed te bekijken. Je zal mogelijkheden voor lotgenotencontacten, medische informatie en artikels over het dagelijks leven met IBD terug kunnen vinden.

Naast bewustzijn creëren bij de algemene bevolking wil Takeda ook het verschil maken voor diegene die aan deze spijsverteringsziekten lijden. Vandaar ontwikkelden ze het platform ‘For You, With You’ ter ondersteuning van hun dagelijks functioneren en ter bevordering van communicatie. ‘For You, With You’ kan je downloaden via de App- of Play Store voor iOS of Android, of je kan surfen naar https://ibd.foryouwithyou.be/. Via deze app/website kunnen patiënten bijhouden hoe ze hun ziekte per dag ervaren, lezen ze tips en kunnen ze zelfs communiceren met hun persoonlijke arts. Dit om de kwaliteit van het omgaan met hun ziekte te bevorderen en de ongemakken te beperken.

Neem zeker ook een kijkje op:

https://ibd.foryouwithyou.be/

https://wijhebbencrohn.be/

https://wijhebbencolitis.be/

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken

Platinum

Gold

Silver

Coloplast - Fresenius Kabi - Mendes S.A. - Norgine - Tillotts Pharma - Viatris - Bristol Myers Squibb - ProDigest