Ga verder naar de inhoud

World IBD Day 2023

22 mei 2023

Op 19 mei was het World IBD Day. CCV-vzw heeft niet stil gezeten en zo willen wij voor jullie nog eens alle acties en projecten rond wereld IBD dag op een rijtje zetten:

Vlaanderen kleurt paars

Tijdens de wereldwijde campagne worden beroemde bezienswaardigheden paars verlicht om het bewustzijn over de dagelijkse uitdagingen van het leven met IBD te vergroten. Veel landen, steden en mensen over de hele wereld zullen zich aansluiten bij onze strijd tegen IBD.

Wij willen de Gemeentes Kortrijk, Nazareth, Deinze, Genk, Tongeren, Torhout en het Kinepolis Antwerpen bedanken om hun gebouwen te verlichten. De gemeente Schelle heeft op hun social media kanalen aandacht voor IBD gecreëerd, ook dit waarderen wij zeer.

Hartelijk bedankt!

Trouwens was ook Manneken Pis gekleed in zijn IBD-awareness kleren

Let's move

Tussen 19 mei en 19 juni willen we de stilte rond inflammatoire darmziekten doorbreken door, voor en samen met alle IBD-patiënten, hun families en vriendenkring, te bewegen.

IBD-zorgteams

Een warm en zorgend team waar je bij terecht kan als IBD-patiënt is uiterst belangrijk. Samen met BIRDgroup nemen we je mee in de verschillende IBD-teams die verspreid in België aan de slag zijn!

1 jaar gratis lidmaatschap voor kinderen onder 14 jaar

Ben jij jonger dan 14 jaar en kreeg je te horen dat je lijdt aan de ziekte van Crohn of UC?

Heb jij een zoon of dochter die gediagnosticeerd is en ben je op zoek naar meer informatie?

CCV-vzw zorgt voor jou!

Nieuwe podcast "Bewegen & IBD"

Wij hebben vier nieuwe afleveringen van The Gut Feeling voor jullie! Aster Nzeyimana voert openhartige gesprekken met IBD-ervaringsdeskundigen Frederick en Kristien, coach Jesse van Nieuwenhuyse, gastro-enteroloog Filip Baert en IBD-verpleegkundige Evva de Jonckere van het AZ Delta

Enquête

In samenwerking met ons heeft EFCCA (European Federation of Crohn's and Ulcerative Colitis Associations) een onderzoek gelanceerd naar IBD bij mensen van 60 jaar en ouder! Zo willen we meer te weten komen over de impact van IBD op deze leeftijdsgroep.

Knuffels voor jonge IBD patiënten

In samenwerking met The Magic Angels vzw en individuele hobby haaksters lanceerden wij op Wereld IBD dag, een nieuw project voor kinderen met IBD!

Meer dan 100 knuffels liggen klaar om verspreid te worden in de pediatrische IBD centra. Beschikbaar zijn ze al in UZ Gent ! Binnenkort ook in het UZA - Universitair Ziekenhuis Antwerpen en UZ Brussel

Podcast "Praat erover!"

Vier patiënten vertellen over IBD, hun dagelijks leven met verschillende uitdagingen en delen hun hoop voor de toekomst.

AZ Klina
AZ Klina

CCV-vzw on tour

Naar aanleiding van Wereld IBD dag doet CCV-vzw een tour doorheen de ziekenhuizen van Vlaanderen

Onze vrijwilligers vertrekken gepakt en gezakt op pad met nieuwe materialen, gadgets en een luisterend oor.

Zet jouw IBD verpleegkundige in de bloemetjes!

Heeft jouw ziekenhuis een IBD-verpleegkundige?

💐Zet haar dan eens in de bloemetjes met een persoonlijke boodschap door de QR code in de afbeelding te scannen.

Met de steun van deze sponsors Alle sponsors bekijken